Puppy kopen?

 

De aanschaf van elke hond en dus ook van een Australian Labradoodle brengt een aantal verantwoordelijkheden met zich mee. Allereerst moet de hond bij jou en het gezin passen. Daar kom je pas achter als je een aantal keren kennis maakt met Australian Labradoodles en ervaringen hoort van andere eigenaren.

Elke hond heeft goede voeding en een goede opvoeding nodig. Je hond vraagt ruim voldoende aandacht en beweging. Elke dag wil je Australian Labradoodle minimaal 4 keer naar buiten. Een keer per dag maak je een lange wandeling in bijvoorbeeld het bos, op de hei of langs het strand. Je Australian Labradoodle verwacht ook dat je met hem werkt/traint en dat hij geestelijk zijn energie kwijt kan door bijvoorbeeld zoekspelletjes met hem te spelen.

 

Het verzorgen van een hond kost geld. De aanschafprijs is daar slechts een fractie van. Mand, halsband, riem, etensbak, voeding, verzekering, hondenbelasting en vachtverzorging zijn kosten om rekening mee te houden.

Met elke hond kom je ook regelmatig bij de dierenarts, want hij heeft in ieder geval periodieke inentingen en wormkuren nodig.

 

De vacht van een Australian Labradoodle heeft veel verzorging nodig. Ook als je besluit je Australian Labradoodle door een trimmer te laten knippen zal je zelf wekelijks ook tijd moeten besteden aan bijvoorbeeld het borstelen.

 

Schaf je voor het eerst een hond aan? Bedenk dan ook nog dat je hond niet zomaar mee kan op vakantie, (vaak) niet mee kan naar restaurant, niet mee mag naar de bioscoop en een pretpark.

 

Toch nog steeds van plan een Australian Labradoodle aan te schaffen? Dan is er een aantal keuzes dat gemaakt moet worden. Een reu of een teef? Een miniature, medium of standaard? Een krul- of een ‘wavy’ vacht?

Bij welke fokker ga je uiteindelijk een puppy kopen? Waar moet je op letten bij een fokker?

 

Wij adviseren in ieder geval om niet via internet een hond te kiezen en te kopen. Helaas zijn er malafide hondenhandelaren die je verleiden tot de aanschaf van een schattige pup.

Maak persoonlijk kennis met de fokker. Zorg ervoor dat je bij de fokker altijd de moederhond te zien krijgt. Beoordeel of deze goed verzorgd wordt en of de moederhond sociaal is. De fokker zal altijd aan jou een aantal vragen stellen om te beoordelen welke hond het beste bij je past. En een goede fokker zal de pups nooit jonger dan 8 weken aan je meegeven.

Neem naar de fokker iemand mee die minder enthousiast is over een hond. Hij of zij zal namelijk minder snel smelten voor de pups en realistischer kijken.

 

Voor Australian Labradoodles is er bij elke fokker altijd een wachtlijst. Je kunt dus nooit direct een pup meenemen. Dat geeft je ruim de tijd om je goed te oriënteren op de aanschaf van je Australian Labradoodle.

 

 

Australian Labradoodle Club Nederland