Australian Labradoodle Club Nederland

Service Doodles

Sommige Australian Labradoodles worden ingezet waarvoor ze eigenlijk bedoeld zijn. Ze zijn hulphond, therapiehond, leeshond, bezoekhond,

Tekstvak: Contact: labradoodleclub@hotmail.com

2015 Australian Labradoodle Club Nederland

Activiteiten en therapie met honden

In Nederland zien steeds meer mensen de meerwaarde van het inzetten van dieren, vaak honden, bij een activiteit, behandeling of therapie. Ook wel Animal Assisted Activities (AAA) en/of Animal Assisted Therapy (AAT) genoemd.

Lees verder ...

Verbeteren van lees- en communicatievaardigheden bij kinderen

Het zogenaamde R.E.A.D. programma (Reading Education Assistance Dogs) is een leesprogramma voor kinderen waarbij gecertificeerde honden samen met hun baasjes scholen en bibliotheken bezoeken om kinderen te helpen bij het lezen.

Lees verder ...

Stichting Maatje met een Staartje

Deze stichting is een liefdadigheidsinstelling, gevestigd in Rotterdam. Het doel van Maatje met een Staartje is de kwaliteit van het leven te verrijken en de zelfstandigheid van kinderen en gezinnen die leven met autisme, down syndroom en andere speciale behoeften te vergroten.

Lees verder ...

Stichting SAAC

SAAC staat voor Service Animals for Autistic Children. Hun missie is (klassiek) autistische kinderen (met een verstandelijke beperking) op weg te helpen in het doolhof van de huidige maatschappij. Een van hun activiteiten is stimuleren dat de juiste hulpmiddelen op de juiste manier worden ingezet. Een voorbeeld daarvan is de autismegeleidehond.

Lees verder ...

Tekstvak: Home
Tekstvak: Wie zijn wij
Tekstvak: Activiteiten
Tekstvak: Rasbeschrijving
Tekstvak: Doodle post
Tekstvak: Service Doodles
Tekstvak: Tips & info
Tekstvak: Links